Diş dolguları uzun yıllar kullanılabilmektedir. Diş dolguları uzun yıllar yemek yeme ve çiğneme işleminden dolayı aşınmaya başlar. Özellikle bazı kişilerde olan diş sıkma ve gıcırdatma alışkanlıkları dolgulara zarar vermektedir. Bu tarz alışkanlıkları olan kişilerde diş dolguları daha erken düşebilir.
Günlük yapacağınız ağız ve diş bakımınızda dolgularınızı kontrol etmeyi ihmal etmeyin. Dolgularınızdan bir tanesinde kırılma veya çatlama görürseniz eğer vakit kaybetmeden diş hekiminize görünmeniz gerekir.
Diş hekiminiz zarar görmüş ve çatlamış dolguların yerine yenisini uygulayacaktır. Bunların yanı sıra hasar görmüş diş dolgusu ile günlük hayatınıza bir şey olmamış gibi devam ederseniz eğer kendi dişlerinizin çatlamasına neden olabilirsiniz. Basit bir diş dolgusunu değiştirmeye üşenip bu denli dişlerinize bilmeden zarar verebilirsiniz. Daha sonrasında ise karmaşık ek onarımlara ihtiyaç duyabilirsiniz.
Hayatımızda yer alan çoğu şeyin hayatımız boyunca yanımızda devam etmeyeceği gibi diş dolguları da bizimle sonsuza kadar devam etmez. Dişlerinize yaptırdığınız dolgularının bakıma dikkat edeceğiniz gibi eğer dişinizde dolgu varsa yeme içmenize de dikkat etmeniz gerekmektedir. Diş dolgusunun değiştirilme nedenleri;
Diş dolgusunun olmadığı komşu dişlerde veya diş dolgusunun olduğu dişte çürüme meydana gelmesi ile birlikte diş hekiminize hemen başvurmanız gerekmektedir. Diş hekiminiz var olan diş dolgusunu dişinizden çıkartarak çürük olan bölgeleri temizleyip yerine yeni diş dolgusu yapacaktır.
Dişlerinizde yer alan diş dolgularında meydana gelen kırılma veya çatlama gibi durumlarda diş dolgunuzun değiştirilmesi gerekmektedir.
Diş dolgunuzda sızdırma gibi bir durum yaşıyorsanız eğer vakit kaybetmeden diş hekiminize gitmenizde fayda vardır. Diş hekiminiz diş dolgusunda yer alan sızıntıyı belirleyerek yerine yeni diş dolgusunu yapacaktır.