Çocuk Diş Sağlığı

Diş Taşı (Detertraj) Temizliği

https://frigyadental.com/wp-content/uploads/2023/03/detertraj.jpg

Diş taşı temizliği (detertraj) dişlere zarar veren bir işlem değildir. Dişlere asıl zarar veren diştaşlarıdır ve eğer temizlenmezlerse diş kayıplarına kadar varan dişeti hastalıklarına sebep olurlar. Dişeti çekilmesi ile başlayan kayıplar çene kemiğinin erimesiyle devam eder. Dişeti ve kemiğin çekildiği bölgelerde diştaşı oluşumu devam eder. Küretaj bu bölgelerin tedavisi için gereklidir.

Herhangi bir kayıp oluşmadan düzenli diş hekimi kontrolleri ve diş taşı temizliği yaptırmak ağız sağlığını korumanın en kolay ve gerekli yoludur.
Diştaşı oluşumunu engellemek de ağız hijyenini en iyi şekilde gerçekleştirerek olur. Diş fırçası ile birlikte mutlaka diş arası temizliği yapmak hem diştaşı oluşumunu hem de çürükleri engeller.

Diş Taşı Nedir?
Tükettiğimiz tüm besinler ve içecekler, dişlerimiz üzerinde çeşitli kalıntılar bırakır. Bu kalıntılar zaman içerisinde dişin yüzeyinde sertleşerek bir tabaka oluşturur. Özellikle dişin diş etiyle birleştiği yumuşak bölge, bu tabakanın en sert ve yoğun olarak gözlendiği yerdir.

Diş ile diş eti arasında biriken bu kalıntılar, zamanla sertleşir ve kireç benzeri taşsı oluşumların belirmesine neden olur. Diş taşı, ağız yapısına göre diş eti çekilmelerine neden olabilir ve temizleme uygulaması yapılmadığında ileri seviyelerde diş eti çekilmesi gözlenebilir.

Diş eti hastalıklarını ciddi şekilde etkileyebilen diş taşının, çekilme durumunda diş arasında kalan boşlukları doldurması da söz konusu olabilir. Bu durumda hasta, diş taşı sorunun ve diş eti hastalığının farkında bile olmayabilir. Diş doktorunuzu düzenli şekilde ziyaret etmek ve kontrollerinizi aksatmamak, diş taşının neden olabileceği sorunlardan korunmanız için oldukça önemlidir.

https://frigyadental.com/wp-content/uploads/2023/02/denticare-logo-2.png

Her Biri Alanında Uzman Ekibimizle Hizmetinizdeyiz.

Referanslarımız
Sosyal Medya

Bizi Sosyal Medyada Takip Edin

Copyright 2023 Frigya Dental.

Copyright 2023 Frigya Dental.