Komplikasyonlu Çekim

Komplikasyonlu Çekimi İşlemleri

Diş çekimi, ilerleyen dönemlerde her diş hekiminin yapabileceği bir işlemdir. Çene kemiğinin esnemesi ve periyodontal liflerin kopması esasına bağlı olarak gerçekleştirilmektedir. Ancak bazı durumlarda normal diş çekiminin yapılması mümkün olmayabilir. Bu tip durumlarda, farklı diş çekme yöntemleri uygulanabilir, bunlardan biri de komplikasyonlu diş çekimi dir.

Komplikasyonlu çekim, aşırı kuron ve harabiyet durumlarında veya kalmış kök parçalarının çekilmesinde kullanılan bir yöntemdir. Yaşanan bu tip durumlarda yumuşak dokular kaldırılarak, gerektiği durumlarda cerrahi operasyon yapılarak kökler çıkartılmaktadır.

Komplikasyonlu çekim nasıl yapılır?

Ağız ve diş tedavileri arasında en zoru olarak bilinen bu tedavinin çok dikkatli şekilde yapılması gerekmektedir. Göz ardı edilen durumlarda, çekim sonrasında bölgede dişi çevreleyen kemik dokuda fazlasıyla kayıplar meydana gelmekte ve daha da kötüsü ilerleyen dönemlerde hasta implant diş yaptırmak istediğinde işin zora girmesine neden olur. Akvadent Özel Ağız ve Diş Poliklinikliği uzmanlarımız tarafından özenle yapılan komplikasyonlu çekim ile yaşanabilecek sıkıntıları ortadan kaldırabilirsiniz.

https://frigyadental.com/wp-content/uploads/2023/02/denticare-logo-2.png

Her Biri Alanında Uzman Ekibimizle Hizmetinizdeyiz.

Referanslarımız
Sosyal Medya

Bizi Sosyal Medyada Takip Edin

Copyright 2023 Frigya Dental.

Copyright 2023 Frigya Dental.