Kemik İçi İmplant Uygulaması

Kemik İçi İmplant Uygulaması Nedir

Çeşitli nedenlere bağlı olarak diş kaybı yaşandığında, o bölgede bir boşluk oluşuyor. Bölgedeki iki dişe zarar vermeden ve onları kesmeden, diş kaybının yaşandığı kemiğe vida şeklinde yapay diş kökü yerleştiriliyor. Bu yönteme implant adı veriliyor.

Diş hekiminin kontrolü ve muayenesi sonucunda, herhangi bir sorun tespit edilmediğinde, genellikle titanyumdan yapılan vida, diş köküne vidalanıyor. Bu vidanın diş köküne adapte olabilmesi için 2-3 ay bekleniyor. Vida tamamen diş köküne tutunduktan sonra implant üzerine protez diş yerleştiriliyor.

İmplant Tedavisi Nasıl Yapılıyor?

Hastanın fiziksel muayenesi, kontrolü yapıldıktan sonra gerekli röntgenler çekiliyor. İmplant için kemik yapısının uygunluğu, aynı bölgede çekilmesi gereken diş olup olmadığı kontrol ediliyor. İmplantı destekleyecek kemik yapış ve sağlıklı diş etleri mevcutsa uygulamaya geçiliyor.

İmplantın yerleştirilmesi için iki seçenek bulunuyor. Tek aşamalı işlemde implant yerleştirildikten sonra geçici başlık takılıyor. İki aşamalı işlemde implant takıldıktan sonra üzeri diş eti ile kapatılıp, iyileşmeye bırakılıyor. Her iki durumda da geçici bir köprü yerleştirilip, alt çene için 3, üst çene için 6 ay iyileşme süreci bekleniyor. Bu süre sonunda porselen protez implantın üstüne yerleştiriliyor.

https://frigyadental.com/wp-content/uploads/2023/02/denticare-logo-2.png

Her Biri Alanında Uzman Ekibimizle Hizmetinizdeyiz.

Referanslarımız
Sosyal Medya

Bizi Sosyal Medyada Takip Edin

Copyright 2023 Frigya Dental.

Copyright 2023 Frigya Dental.