Estetik Diş Dolgusu Nedir

Estetik Diş Dolgusu Nedir

https://frigyadental.com/wp-content/uploads/2023/03/estetik.jpg

Estetik dolgu, kompozit lamina ya da bonding işlemi diye bilinenlerin hepsi aslında aynı uygulamadır. Estetik diş hekimliği uygulamaları içerisinde, diş üzerinde hiç bir kesim işlemi yapmadığımız  tek işlem estetik dolgu uygulamasıdır. Zirkon, metal destekli porselen kaplama, empress ya da emax gibi uygulamaların hepsinde diş duvarlarında belli miktarda kesim uygulanırken, estetik dolguda böyle bir durum söz konusu değildir.

Kimlere ve Nasıl Uygulanır

Diş aralarında boşlukların olması (ayrık dişler), diş duvarlarında kırık ya da çatlak olması, dişlerin normalden küçük ya da kısa olması, çapraşık dişler olması gibi durumlarda uygulanır.

Dişin üzerinde herhangi bir kesim işlemi uygulanmaz. Sadece doldurulacak boşluk ya da ek yapılacak alana estetik dolgu materyali kuvvetli özel yapıştırıcılar (bonding) ile uygulanır. Aynı bir resim çalışması gibi katman katman farklı renklerdeki materyal dişin üzerine uygulanır. Renk o anda dişinizin kendi rengine uygun olan materyalden seçilerek herhangi bir estetik uyumsuzluk olması önlenir. Yani bu işlemde tek tip bir beyaz, opak ya da tek tip bir sarı ton yoktur. Onlarca renk içerisinden hekim kararını verebilir. Işık geçirgenliği yüksek materyaller kullanıldığı için doğal diş görüntüsü rahatlıkla elde edilebilir. Yani herhangi bir metal yansıması, morarma ya da yoğun opaklık söz konusu olmaz.

Tedavi ve İyileşme Süreci

Tek seansta biter ve ortalama 45-60 dakika aralığındadır. Tabi ki eğer diş sayısı fazla ise bu süre artabilir. Eğer ciddi bir dişeti problemi varsa ya da önden dişeti estetiği uygulanması gerekiyorsa 1 seans daha planlanıp bu dişeti sorunları önden halledilir.

Bu işlemde ağrı oluşmaz. Çoğu kez dişi uyuşturmaya dahi ihtiyaç duyulmaz. Eğer gerekiyorsa sadece işlem uygulanacak diş bölgesi bir miktar uyuşturulabilir.

https://frigyadental.com/wp-content/uploads/2023/02/denticare-logo-2.png

Her Biri Alanında Uzman Ekibimizle Hizmetinizdeyiz.

Referanslarımız
Sosyal Medya

Bizi Sosyal Medyada Takip Edin

Copyright 2023 Frigya Dental.

Copyright 2023 Frigya Dental.